Bonazzi Veneto “Beso da Uve Appassite”

Wel de smaak van Amarone, niet de prijs.

[product_country_image]

22.99

Jaargang
[add-to-cart-variations-product-page]

87 op voorraad

[add-to-cart-variations-product-page]
  • Bestel 3 flessen voor 22.99 21.49 per fles
  • Bestel 24 flessen voor 22.99 19.99 per fles
  • Bestel 60 flessen voor 22.99 18.99 per fles

Proefnotitie

Deze “Beso” is gemaakt van gedroogde druiven en smaakt naar pure Amarone met aroma’s van vijgen, dadels, rozijnen, koffie, mostocotto, blauwe pruim en appelstroop.
[product_tags_with_href]

Tips

Serveertemperatuur
17 °C
Wijnspijs suggestie
Bucatini met zwarte knoflook (zie hieronder ons recept).

Technische details

Producent
Druivenras
60% Corvina, 30% Rondinella, 10% Corvinone.
Wijn kleur
Rood
Wijn type
Droog
Herkomst
IGT Veneto
Bodem
Terrassen van poreuze kalksteen en zand
Hoogte
180 m
Techniek
De druiven worden eerst met de appassimento methode 2 maanden gedroogd op kratjes, hierna worden ze gefermenteerd op inox. De oudering gebeurt 1 jaar in een cementtank en daarna in grote houten vaten gedurende wederom één jaar. Daarna rijping op fles voor 2 jaar
Alcohol
16,5%
Restsuiker
Keurmerk

Verhaal

Wijnmaker Giorgio leert Jesper hoe je Risotto met Amarone maakt.

© Pandora's Bottle (2019) Wijnmaker Giorgio leert Jesper hoe je Risotto met Amarone maakt.© Pandora's Bottle (2019) Wijnmaker Giorgio leert Jesper hoe je Risotto met Amarone maakt.

RECEPT

BUCATINI MET ZWARTE KNOFLOOK
Recept van Pandora's Bottle ©

Ingrediënten:

– 400 g bucatini
– 2 grote sjalotten
– zout

goede olijfolie
– 1 bos zwarte knoflook (~8 tenen)
– ⅓ aubergine
– Worcestershire Sauce
– scheut Port of volle rode wijn
– scheutje geconcentreerde groentenfond of kippenfond
– snufje bruine basterdsuiker
– 200 ml slagroom

Bereiding:

– Breng ruim water aan de kook voor de bucatini.
– Fruit 2 grote sjalotten met een snufje zout in goede olijfolie.
– Pel een gehele zwarte knoflook bos en voeg hem toe.
– Fruit ⅓ aubergine mee.
– Als alle smaken los zijn gekomen voeg een scheutje Worcestershire Sauce, een scheut Port of volle rode wijn, een scheut fond, een snufje bruine basterdsuiker en slagroom toe.
– Blend alles tot een egale zwartgrijze saus.
– Kook ondertussen de bucatini 5 minuten en roer alles door elkaar.

Het gerecht ziet er simpel uit, maar heeft dankzij de zwarte knoflook een intense zwoele smaak (zwarte gefermenteerde knoflook heeft niet de typische hartige knoflook geur, maar eerder iets sojasaus- of appelstroop-achtigs).

Het gerecht kan ook met spaghetti i.p.v. bucatini, maar aangezien het weinig elementen heeft, gewoon pasta met saus, komt het beter tot zijn recht als de pasta echt bite heeft.